vrijdag 3 mei 2013

Geslaagde mei-avond en 1 mei in Aalst

Zoals elk jaar was het weer een zeer gezellige en huiselijke boel in het Wereldhuis tijdens het mei-avondfeest. Het koud buffet was dik in orde (met dank aan de kameraden voor de bereidingen) Sommige kameraden namen het "à volonté" zeer ter harte :-) Ondanks het feit dat we steeds streven naar een break-even voor de kosten, bracht de avond toch nog een kleine 200 Euro extra op.

Nadien werd er de nodige tijd genomen voor het politieke luik met een dertigtal aanwezigen. Sprekers van dienst waren Karel Meganck (lid bureau BBTK BHV en technisch voorzitter Noig Verontruste Aalstenaars) en Bart Vandersteene (woordvoerder ROOD! Gent & LSP) Er kwamen ook heel wat vragen en tussenkomsten vanuit de zaal. Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om luidop te brainstormen waar we in de toekomst met de NOIG VA heen willen aangezien er toch wel wat NOIG VA'ers aanwezig waren. Nadien werd er nog wat nagepraat in het café.

Omstreeks middernacht sloten we af en gingen we met de harde kern richting Volkshuis waar er weer vollen bak ambiance was. Zeer toevallig begon omstreeks 2 uur de politie met een uitgebreide alcoholcontrole vlak voor het Volkshuis ... toeval? Vervolgens fuifden we nog wat door tot in de vroege uurtjes in het officieus LSP-secretariaat. Enkele uurtjes later was het aan sommige kameraden dan ook te zien op de 1 mei optocht ...

Op de 1 mei aan de Houtmarkt werd traditioneel de "Linkse Socialist" verkocht. Opvallend in de optocht was de delegatie van BBTK die qua mobilisatie een meervoud van vorige jaren was ondanks het feit dat er in de totale optocht toch een 200tal deelnemers minder waren dan verleden jaar. De BBTK werd versterkt door delegaties van LSP, PVDA en individuen van NOIG VA. Voor de gelegenheid werd er ook een "tetteplekker" uitgedeeld van de NOIG VA (zie foto's)

Nadien volgde nog de BBQ van het ABVV en werd er uitgebreid gesocialiseerd op het terras van het Volkshuis met de nodige gezangen en gelach. Toen het Volkshuis sloot, werd er verder gevierd in het "tweede Volkshuis" (De Canterbury) En zo werd het voor sommigen al zeer snel laat ...

 Het panel voor het debat op het mei-avondfeest

 De "tetteplekkers" ...