zondag 15 juni 2014

Blokkade Delhaize in Aalst

Zaterdag 14 juni bleven er 14 winkels van Delhaize toe, één ervan was deze in Aalst aan de Parklaan. Vanaf 6 uur ‘s ochtends werd de winkel geblokkeerd door een 50tal militanten, zowel van LBC-ACV als van BBTK-ABVV. Militanten van LBC namen voornamelijk de voorkant van de winkel voor hun rekening en BBTK de achterkant met de parking. Voor de blokkade kwamen er naast de traditionele barricades met winkelkarretjes en houten paletten ook betonblokken aan te pas.

Er was ook een sterke delegatie van werknemers uit Dendermonde waar de winkel definitief dicht moet volgens de plannen van de directie. De dag ervoor stonden ze nog piket aan hun eigen winkel. Verder waren er ook nog “Delhaiziens” present uit de winkels van Denderleeuw, Ronse en Oudenaarde. De berichtgeving van VTM stapelde de clichés nog maar eens op met de zogenaamde “pintjes en carnavalmuziek zoals ze in Aalst gewoon zijn.” En naar goede gewoonte had men enkel aandacht voor de “juiste reacties” van klanten. De vele positieve en solidaire reacties werden voor de verandering nog eens verzwegen. Ligt VTM soms onder contract bij de N-VA? De linkse socialisten zijn alvast solidair in woord en daad met de werknemers van Delhaize.
3 eerste foto's door Johan Dumortier, laatste foto door PVDA regio Dendermonde

Link naar de allesbehalve objectieve VTM-reportage
Voor meer verslagen, foto's en artikels verwijzen we graag naar de facebookpagina "Solidariteit met het personeel van Delhaize - Solidarité avec Delhaize", een initiatief van LSP