dinsdag 2 december 2014

Met LSP op stap in de Denderstreek tijdens de provinciale stakingsdag

Met militanten en sympathisanten van LSP hebben we verschillende vliegende piketten gevormd om de acties in de Denderstreek te versterken. We bezochten o.a. het piket aan het station van Dendermonde, Industriezone 3 te Erembodegem (dat volledig geblokkeerd werd) een piket aan den Tragel, VPK Oudegem, ...

We verdeelden pamfletten en lieten de stakers kiezen tussen 24 verschillende "Ik staak-tettenplekkers", een Aalsterse carnavaltraditie die de linkse socialisten zich eigen gemaakt hebben sinds de acties van de Noig Verontruste Aalstenaars. De betreffende tettenplekkers zie je op de foto's onder én in een close-up van een reportage van TV OOST (op 00:58)

Aan de derde industriezone in Erembodegem namen we vanaf 5 uur 's ochtends enkele uren actief deel aan de blokkade tot de ochtendspits voorbij was. Er meldden zich weinig werkwilligen aan, truckchauffeurs werd  op een vriendelijke manier gevraagd rechtsomkeer te maken. Zelf hebben we maar 1 uiterst agressieve reactie gezien van een mevrouw die begon te schreeuwen: "En wat met het recht op arbeid?" Ons antwoord was kort: "Vraag dit aan een werkloze!" De mevrouw had geen andere keuze dan rechtsomkeer te maken. Nadien zou aan de andere kant van de industriezone zich een incident voordoen omstreeks 11 uur: een chauffeur reed zonder afremmen door het piket (zie ook artikel Nieuwsblad)

In de namiddag verzamelden voornamelijk BBTK-militanten in het Volkshuis in Aalst voor een gezellige babbel. Onze krant "De Linkse Socialist" ging hier vlot van de hand. Ondertussen deed een andere ploeg zijn toer in Dendermonde (VPK en Hoogveld) en werden ze versterkt  door een  LSP-kameraad die 's ochtends met militanten van ACV Voeding en Diensten actief was in de industriezone van Temse en de blokkade van de industriezone in Lokeren aan de Waaslandlaan. Op 15 december zijn we terug paraat!

Link naar Reportage TV OOST met op 00:58 de beruchte tettenplekkers ;-)


Industriezone Erembodegem Zuid III


Tech Data industriezone Noord Aalst


VPK Oudegem


De beruchte tettenplekkers, ondertussen het handelsmerk van de linkse socialisten in de Denderstreek