zaterdag 12 augustus 2017

16 september: start politiek jaar LSP Dender

 
De linkse socialisten regio Dender starten het politieke jaar met 2 activiteiten op zaterdag 16 september.

Om 16 uur is er een toelichting door Eric Byl over de voorbije internationale zomerschool in Barcelona die op meerdere vlakken historisch te noemen is voor onze politiek stroming.

De fusie met Izquierda Revolucionaria versterkt danig onze werking in de Spaanstalige wereld en maakt dat onze internationale vandaag actief is in een kleine 50 landen, verspreid over alle continenten. Deze internationale, het CWI,  onderscheidt ons van de rest van de linkerzijde en maakt het ons o.a. mogelijk internationale politiek tendensen vroegtijdig te detecteren en er adequaat op te reageren.

Bijvoorbeeld vanaf de geboorte van de antiglobaliseringsbeweging, de beruchte “Battle of Seattle” in 1999, was onze organisatie al van de partij. Hier zou pas in de zomer van 2001 de rest van de Belgische linkerzijde wakker schieten. Wij stonden toen al lang klaar met onze eigen antiglobalistische campagne “Internationaal Verzet.” Hetzelfde deed zich dit jaar voor met de heropflakkering van de internationale strijd voor vrouwenrechten waar we met onze campagne ROSA energiek in tussenkomen.

Internationalisme is bij ons zéér concreet: denken we maar aan de Belgische kameraden die een handje zijn gaan toesteken bij succesvolle (massa)campagnes in bijvoorbeeld Ierland en Seattle in de VS. Maar ook het verbinden van de syndicale strijd over de grenzen heen maakt hier deel van uit. Het meest recente voorbeeld is de solidariteit tussen de stakers van het grootste universitair ziekenhuis in Europa, het Charité in Berlijn, en de stakers van de logistieke diensten van 4 Londense ziekenhuizen (Barts) die in dienst zijn van de multinational Serco. Hier in België brachten we ook een kort bezoekje aan het hoofdkwartier van Serco in Brussel. Niet geheel onverwacht werd ons een kort onderhoud geweigerd. Dit zijn niet toevallig 2 arbeidsconflicten waar onze organisatie een belangrijke rol in speelt.

Vanaf 19 uur houden we een ROOD tuinfeestje voor het strijdfonds … want koken kost geld!  We voorzien in een continue stroom van tapas, warm en koud, met een democratische bijdrage van 5 euro per persoon. Verder zorgen we voor een doe-het-zelf cocktailbar waar je voor 7 euro je eigen cocktail kan in elkaar vijzen: Firefly, White Russian, Cuba Libre, (Virgin) Mojito, Gin Tonic … We voorzien uiteraard ook in rosé, proletarische pintjes en non-alcoholische dranken. De notoire koffiezuiper zullen we ook niet vergeten.

Beide activiteiten gaan door in ons partijlokaal DBS