donderdag 3 mei 2012

Verslagje ROOD! mei-avondfeest en 1 mei in Aalst

Het ROOD! mei-avondfeest dit jaar kwam tegemoet aan de verwachtingen en was dan ook zeer geslaagd: goed gegeten & gedronken, ernstig gedebatteerd in een kameraadschappelijke sfeer én uiteraard aan de toog gehangen ... tot 4 uur 's ochtends voor de die-hards ... Dit alles in een huiselijke sfeer dat ondertussen kenmerkend is voor het mei-avondfeest in het Wereldhuis. 

Het zeer gevarieerd buffet was in een mum van tijd nét niet volledig op. Heel wat mensen gingen nog een tweede keer (of zelfs meer) opscheppen: het zal waarschijnlijk gesmaakt hebben! De desserts waren een beetje in vertraging maar eenmaal aangekomen, verdwenen deze ook als sneeuw voor de zon: de chocomousse en tiramisu waren populair. Alvast onze dank aan de vrijwilligers voor de lekkere bereidingen én de inzet. 

Het debat verliep in een huiselijke sfeer met hier en daar eens een Aalsterse kwinkslag van de moderator. De wisselbeker voor het ernstig overschrijden van de spreektijd per beurt (5 minuten) ging dit jaar van Eric Byl van LSP (die wat dat betreft de laatste jaren een stevige reputatie heeft opgebouwd) naar ... Stephen Bouquin van ROOD!

Ondanks het feit dat winst niet meteen het doel was van de avond maar het onderhouden van socialistische tradities, bracht de avond toch enkele honderden Euro's op.

Op 1 mei stond een delegatie van kameraden (de ene al wat frisser dan de andere) tussen 9 en 10 uur paraat op de Houtmarkt dat voor de tweede keer op rij omgedoopt was tot Rode Plein. We liepen mee met de optocht en verkochten zoals ieder jaar De Linkse Socialist. 's Middags was er dan de traditionele BBQ van het ABVV: hier werd de eerste editie van De Volksgazet uitgedeeld, een initiatief van ROOD! Antwerpen. Nadien werd er nog een pintje gedronken. Tegen 16 uur vertrokken nog enkele kameraden naar de 1 mei-festiviteiten in Brussel maar uw verslaggever zijn batterij was tegen dan al ver plat en ik gaf dus verstek.

Tot volgend jaar!

Meer foto's van het mei-avondfeest en 1 mei in Aalst: socialisme.be