maandag 22 oktober 2012

Actie "Noig Verontruste Aalstenaars" donderdag 25 oktober

Donderdag 25 oktober om 19u aan het Volkshuis van Aalst (Houtmarkt)

We gaan ons protest en onze bekommernissen uiten vóór de vergadering van het sp.a partijbestuur onder volgende ordewoorden:
 

1. “Geen schepen van uitsluiting maar een schepen van onthaal!”
2. "Voor een sociale oppositie tegen de rechtse NVA-politiek!"

ONAFHANKELIJK van het feit of de sp.a de knoop vroeger doorhakt (maandagavond?) blijft de actie doorgaan!
NVA zal sowieso de coalitie leiden én hoe vroeger we de linkse hoofden bij elkaar steken om een ééngemaakte sociale oppositie vorm te geven, hoe beter!

"Noig Verontruste Aalstenaars" werd na de actie van Animo op zondagavond 21 oktober tegen de "schepen van Vlaamse Belangen" opgericht tijdens een ad hoc vergadering met 20 deelnemers uit diverse organisaties (BBTK, Blokbuster-LSP, PVDA, LEEF!) en individuen (van Buurtsport, Wereldhuis, sp.a ...)


Elke Aalstenaar en organisatie die onze bekommernissen deelt, is welkom onder eigen vlag, slogans ...


... maar we vragen wel om Belgische vlaggen achterwege te laten aangezien het hier "au fond" niet gaat om "Vlaams-nationalisme versus Belgicisme" (de pers maakt dat ervan) maar over de rechtse NVA-politiek van uitsluiting en sociale afbraak.


link naar facebookevent

Foto's van de actie van afgelopen zondag:

Zoals in onderste foto: dat willen we vermijden zodanig de pers ons niet kan verwijten van "Belgicistische fossielen." Maar toen was het een actie van Animo die daar wel degelijk toe opgeroepen had.