maandag 7 januari 2013

Geslaagde actie NOIG VA aan installatie Aalsterse gemeenteraad

Op 2 januari was het zover: de nieuwe Aalsterse gemeenteraad werd geïnstalleerd. Op voorhand hadden we al via de pers een kleine actie aangekondigd om aan te tonen dat we nog steeds verontruste Aalstenaars zijn én blijven (zie pamflet/persbericht)

De goden waren ons gunstig gezind. Wegens de werken aan het Belfort en de kerstmarkt werd er een lange smalle corridor gecreëerd waar iedereen moest passeren die in de raadszaal wou zijn …ideaal voor de actie die we in gedachten hadden! De motregen namen we er graag bij.

Tegen onze gewoonte in (Aalstenaars zijnde ondanks het feit dat onze tegenstanders beweren van niet) begonnen we een kwartier eerder dan gepland aangezien reeds vanaf 19u15 een groep N-VA’ers onder leiding van Sarah Smeyers het Belfort betrad. Waren zij vroegtijdig gealarmeerd door de rode paraplus van BBTK in het midden van de kerstmarkt? Tegen 19u30 stonden we met een twintigtal actievoerders mooi in 2 rijen met de affiches in aanslag om de nieuwbakken raadsleden op gepaste wijze te ontvangen. 

De reacties van de raadsleden (en hun gevolg) varieerden van elk van de actievoerders één voor één vriendelijk een hand geven tot giftige blikken en korte vijandige kreten. Wat van wie kwam, hoeven we niet uit te leggen … Het spitsroede lopen verliep relatief sereen tot Karim Van Overmeire de erehaag trotseerde … kort maar luid boegeroep was zijn deel. De notabelen onder de raadsleden (de schepenen en de burgemeester) werden 1 voor 1 onder het alziend oog van een ploeg bodyguards van de politie in burger tot in het Belfort begeleid. Men weet nooit met dat “protesterend schorremorrie” …

In totaal deelden we ongeveer 150 pamfletten uit en konden we op ruime persaandacht rekenen. Om 20u maakten we nog even van de gelegenheid gebruik om voetbalgewijs een groepsfoto te maken aan het Belfort. Ondertussen was een ABVV’er druk in de weer met zijn camera (zie kort videoverslag) Na de actie gingen we nog een frisse pint of warme chocomelk gaan drinken in ons vertrouwd Volkshuis … waar echte socialisten thuis zijn.

De boodschap is alvast aangekomen: we houden u in het oog!

Fotoreportages: